Wat bieden wij

Leren duiken 

Wil je zien hoe de wereld er onder water uitziet? Dat kan!


Opleiding

De duikschool verzorgt in eigen beheer de opleiding tot volwaardige duiker en levert daarvoor zelfstandig de internationaal erkende CMAS brevetten 1* duiker t.e.m. 3 * duiker en basis nitrox duiker (BND).

Andere opleidingen (assistant instructeur, instructeur, technische brevetten, …) worden georganiseerd samen met of op niveau van de Federatie NELOS.

Alle brevetten worden gehomologeerd door NELOS (NEderlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en –Sport), die deel uitmaakt van BEFOS (BElgische Federatie voor Onderwateronderzoek en -Sport), die op haar beurt deel uitmaakt van CMAS (Europe) (Confédération Mondiale des Activités Subaquatiques).

Trainingen en theorieles

Voor elk brevet zijn er specifieke vereisten naar theoretische kennis, zwembadoefeningen, openwaterproeven en duiken. De opleiding en de proeven worden afgelegd in het eigen tempo van de kandidaat-duiker.

De trainingen vinden plaats in Sportcentrum de Nachtegaal in Kontich, iedere vrijdagavond van 21u00 tot 22u30, behalve in de maanden Juli en Augustus en op officiële feestdagen.

Theorielessen worden gepland in functie van de brevetten en de kandidaten die daarvoor willen gaan.

Basisuitrusting

Voor het duiken in het zwembad volstaat een basisuitrusting en kan je al in de handel vinden voor een bedrag van rond de 100 euro. De basisuitrusting (ook wel ABC-matriaal genoemd) bestaat uit:

- een duikbril, snorkel, vinnen en een loodgordel.

Tijdens de zwembadtrainingen wordt verder gebruik gemaakt van materiaal van de duikschool:

- luchtflessen, ademautomaat en trimvest.